GILD maksab edukustasu tagasi

22. september 2009, 14:19

Riskikapitalifondi GILD Arbitrage
fondivalitseja AS GILD Fund Management tegi tulenevalt eelmisel nädalal
õnnestunud fondi võlakirjaemissioonist otsuse täielikult loobuda fondist
makstavatest tasudest alates 2008. aasta oktoobri algusest kuni selle aasta
augusti alguseni.

Antud perioodil on fondi tingimuste kohaselt fondi valitsemistasu küll raamatupidamises arvestatud, kuid mitte välja makstud. Arvestades, et sellel perioodil kogunenud tasude summa vastab 2008. aastal fondivalitsejale makstud edukustasu summale, annab fondivalitseja tasudest loobumise läbi eelmise aasta edukustasu summas ca 20 miljonit krooni fondile tagasi.

GILD Arbitrage'i fondijuhi Tõnno Vähi sõnul on tasudest loobumise otsus osa edukast võlakirjaemissioonist: „Fondivalitseja ei ole fondist maksnud tasusid juba augustist 2008 ja on kogu tööd finantseerinud sellel perioodil oma vahenditest. Oleme nüüd võlakirjaemissiooni tingimustes kokku leppinud kuludepõhise valitsemistasu alates selle aasta augusti algusest ning see annab võimaluse finantseerida edasist tööd vajalikus mahus. Arvestades 20 miljoni krooni ulatuses tasudest loobumist, ületavad fondi valitsemiskulud märgatavalt 2008. aasta algusest tänaseni sellel perioodil reaalselt fondist makstud tasusid."

Lisaks sellele investeerisid GILDi grupp, omanikud ja töötajad eelmisel aastal fondiosakutesse ca 50 miljonit krooni osaku hinna kõrgeima väärtuse lähedastel tasemetel. "GILD on investeerinud fondi rohkem kui kogu fondi valitsemiselt alates alustamisest 2001. aastal teenitud kasum ning on täna GILD Arbitrage suurimaks investoriks, omades ca 9% kõikidest fondiosakutest. Meie ainuke eesmärk on seega maksta tagasi fondi võlad ning jõuda osakute väärtuse taastamiseni,“ rääkis Vähk.

Eelmisel nädalal lõppes edukalt GILD Arbitrage`i võlausaldajatele suunatud võlakirjaemissioon, millega viidi fondi laenukohustuste restruktureerimine edukalt lõpule. Emissiooni tulemusena konverteeriti 99% nõuetest GILD Arbitrage vastu 3 aasta pikkusteks võlakirjadeks. Fond jätkab tööd investeeringutega ning valmistub fondi osakuomanike üldkoosolekuks, mis on kavas kokku kutsuda oktoobris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2009, 14:45
Otsi:

Ava täpsem otsing