Pankrotiohus abilinnapea: Swedbank sekkus valimisvõitlusse

05. oktoober 2009, 13:46

Tallinna abilinnapea, keskerakondlane
Deniss Boroditš räägib Äripäevale, et põhjus, miks Swedbank teda
pankrotimenetlusega just praegu kimbutama hakkas, võib peituda valimiseelses
võitluses.

Nimelt on Swedbank esitanud Harju maakohtule avalduse kuulutamaks välja Boroditši pankrot. Ja kuigi esialgu maakohus finantsgigandi avaldust menetlusse ei võtnud - kohus ootab pangalt lisadokumente, mis tõendaksid nõudeavalduse ja pankrotihoiatuse kättetoimetamist võlgnikule -, peab Boroditš vajalikuks selgitada, et Swedbanki käitumine võib olla seotud lähenevate kohalike omavalitsuste valimistega.

"Kuna käib aktiivne valimiskampaania ning valimisteni on jäänud vähem kui kaks nädalat, siis ma siiralt loodan, et tegu pole kellegi valimiskampaania osaga," on Boroditš nördinud.

Abilinnapea sõnul müüs ta 2008. aasta aprillis maha enda suurosalusega ehitusfirma NordCity Ehituse selle tegevjuhile Aleksandr Trostinile. Tehingu hind oli 360 000 krooni, mis vastas tema osaluse nimiväärtusele.

Osaühing oli varem Swedbankist laenu võtnud.

"See ettevõte võttis laenu. Firma pankrotimenetlus praegu käib, aga ma ei ole seal osaline. Seda on mul raske kommenteerida. Aga mis puudutab seda kohtuvaidlust (Swedbankiga - toim.), siis mina ei ole pabereid näinud. Kui need minuni jõuavad, siis kindlasti ka vastan neile. Üks asi on võlgu olemine, teine asi kohtuvaidlus. Enne, kui ma ei ole pabereid näinud, ei oska ma midagi öelda," pareerib Boroditš kõik küsimused võimaliku võlasumma kohta.

Harju maakohus kuulutas tänavu juulis välja Nordcity Ehituse pankroti.

2004. aastal asutatud ettevõte tegutses enda tunamulluse majandusaasta aruande kohaselt peamiselt Tallinnas ja Tallinna lähiümbruses. Ettevõtte osanikuks oli 2006. veebruarist kuni 2008. aasta aprillini abilinnapea Boroditš.

Tänavu juunis tegi maakohus ettepaneku NordCity Ehitus võlausaldajatele, kolmandatele isikutele või ettevõttele endale tasuda 80 000 krooni kohtu deposiiti pankrotimenetluse kulude katteks.

Tänase päeva seisuga on Nordcity Ehitusel ligikaudu 6,5 miljoni kroonine maksuvõlg, millest ei ole kroonigi ajatatud ega vaidlustatud.

Eesti Ekspress kirjutas mullu, et Nordcity Ehitus laenas pankadest üle 20 miljoni krooni. Selle eest osteti viis krunti Tallinna erinevates piirkondades.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2009, 17:11
Otsi:

Ava täpsem otsing