Swedbank: kas pensioniraha on lõplikult läinud?

08. oktoober 2009, 20:53

Kas pensionifondide riskantsete
investeeringute raha on lõplikult läinud? Mida kavatseb pank teha, et pankrotis
ettevõtetelt pensionifondide raha tagasi saada? küsib Swedbank klientidele
läkitatud kirjas.

Vastab Swedbanki pensionifondide fondijuht Jelena Fedotova: "Võlakirjade alla- või nulli hindamine ei tähenda, et raha on lõplikult läinud. Nõuded ettevõtete vastu on endiselt üleval ning nende realiseerimisega tegeletakse aktiivselt. Kui sai selgeks, et mitmed ettevõtted ei suuda võlakirju etteantud tähtajal lunastada, oli sisuliselt valida kahe variandi vahel."

Need kaks varianti on kas üritada võlakirjadest kiirkorras vabaneda, müües neid tagasi emitentidele või temaga seotud isikutele või restruktureerida maksegraafikud emitentidele jõukohaseks, muuta võlakirjade struktuuri nõuda riski suurenemise eest lisatasu.

"Üldjuhul õnnestub sellise tegevusega (kiirmüügiga - toim) tagasi saada vähem kui 50% võlakirja nominaalväärtusest," jätkab Fedotova ja lisab, "valisime teise variandi ja usume, et see toob kokkuvõttes rohkem raha tagasi kui kiirmüük."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2009, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing