Exxon Mobil kaotas kasumis 68 protsenti

29. oktoober 2009, 15:55

USA suurim ettevõte Exxon Mobil teatas
neljandast järjestikusest kvartalikasumi langusest pärast nõudluse vähenemist
kütuste järele, kirjutab Bloomberg.

Kolmanda kvartali kasum kukkus 68 protsenti, 4,73 miljardile dollarile ehk 98 sendile aktsia kohta. Aasta tagasi teenis Exxon 14,8 miljardi dollarilise kasumi ehk 2,85 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid aktsiakasumiks siiski nelja sendi võrra suuremat tulemust.

Üleilmne nõudlus nafta järele langes piisavalt, et sellega täita 62 supertankerit ning surus ka naftahinna aastatagusest palju madalamale. Exxon Mobili USA rafineerimistehased, mis teenisid 978 miljoni dollarilise kasumi, kaotasid umbes 2,3 miljonit dollarit päevas, kui bensiini- ja diislihinnad kukkusid.

Exxon Mobili käive langes 40 protsenti, 82,3 miljardile dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2009, 15:55
Otsi:

Ava täpsem otsing