Nordea: oleme repolaenu jaoks liiga konservatiivne

03. november 2009, 13:31

Kindlasti on turul nõudlus repolaenude
järele ning pangad sarnaseid laenutooteid pakuvad, kuid meie puhast
repolaenu ei paku, sõnas Nordea panga korporatiivpanganduse juht Andreas
Laane.

"Nordea Panga tegevus lähtub konservatiivsusest, mille üheks iseloomustajaks on see, et ainult tagatise vastu laenu ei anta. Seega 100% puhast repolaenu me pakkunud ei ole ning vähemalt lähemas tulevikus pakkuda ei plaani," selgitas Laane.

"Oleme väljastanud mõned üksikud laenud, mis oma olemuselt on olnud sarnased repolaenudega," lisas ta. "Sõlmitud laenulepingute eripäraks on olnud see, et aktsiate tagatisel saadud raha on investeeritud eelnevalt panga poolt põhjalikult analüüsitud projektidesse."

"Repolaen on sihtotstarbeta laen aktsiate tagatisel ning selle asendustoode on seega laen mingi muu likviidse tagatise vastu. Kindlasti on turul nõudlus repolaenude järele ja on loomulik, et pangad pakuvad erinevaid repolaenuga sarnaseid laenutooteid," rääkis Laane.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2009, 16:01
Otsi:

Ava täpsem otsing