Üks küsimus: Kas pensioniiga tuleks tõsta?

ÄP 09. november 2009, 00:00

Erki Nool, olümpiavõitja, riigikogu liige, IRL
Pensioniiga tuleks kindlasti tõsta ja kiiresti. Põhjus on matemaatiline - kui inimeste eluiga tõuseb, peab pensionile mineku iga ka tõusma. Minu arvates peaks see olema meestele ja naistele võrdselt 65 eluaastat ning seda tuleks tõsta kohe, mitte viieteistkümne aasta pärast.

Toomas Trapido, riigikogu liige, roheline
Minu arvates on 15 aasta pärast pensioniea tõus täiesti reaalne. Üleminek töölt pensionile peaks olema sujuv - esmalt töötab inimene osalise koormusega. Selline nõukogudeaegne suhtumine, et inimene töötab nelikümmend aastat kaheksa tundi päevas ning seejärel, kui kell kukub, jääb päevapealt pensionile, pole enam aktsepteeritav.

Aivar Rehe, Sampo Panga tegevjuht
See oleks kindlasti mõistlik. Pensioniea tõus aitab aktiviseerida majandust ning pikendada inimese aktiivse eluperioodi pikkust. Kui pensionile mineku iga tõsta, on see vastukaaluks tööjõu sissetoomise vajadusele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing