Infopaq pole töötukassa kaudu töötajaid leidnud

Virge Haavasalu 12. november 2009, 16:56

Meediamonitooringuga tegeleva ettevõtte Infopaq Eesti finants- ja büroojuht Kristel Mett nentis, et nad pole kordagi töötukassa kaudu sobilikku töötajat leidnud.

"Kahjuks ei ole me töötukassa kaudu leidnud ühtegi kandidaati. Kandideerijaid on palju, kuid nõuded, mida meie esitame, tunduvad olevat liiga kõrged, nagu perfektne eesti ja inglise keele oskus," rääkis Mett sekretäri-asjaajaja kohale sobiva inimese otsimisest. Tihtipeale on tema sõnul kandidaadid kas kogemusteta või ei oma ühte keelt soovitud tasemel.

Teise negatiivse asjaoluna tõi ta välja selle, et väga palju on kandideerijad vanuses kas üle 45 aasta või siis alla 30 aasta, kelle töökogemused pärinevad vähemalt kümnest eri ettevõttest. "Viimane näitab meile ebastabiilsust, kuid mitte lojaalsust tööandjale," märkis ta.

Mett ütles, et nad on ka varem otsinud töötukassa kaudu rootsi keelt oskavat kvaliteediosakonna töötajat, kelle töö on inglise keeles, aga katse ebaõnnestus. "Kõik kandideerijad ei vallanud üldse rootsi keelt, millest võis lähtuda, et inimesed ei loe töökuulutusi üldse enne CV ära saatmist," selgitas ta.

Koostööprotsess töötukassaga nägi välja selline, et interneti vahendusel täideti töökoha kuulutus, mis riputati töötukassa kodulehele ning ka nende kontorisse stendile. Samuti edastas töötukassa kuulutuse CV-Online'i kodulehele, mis on Meti sõnul ääretult positiivne.

"Praegusel hetkel on hea aeg leida oskustöölisi, kuid töötajat, kellele on kõrged nõudmised nii keeleliselt kui ka kogemustelt, on raske,“ arvas ta. Mett uskus, et see oleneb ka, mida ja keda firma otsib. "Minul endal on kindel põhimõte – kui kahtled kas või natukene, siis parem jäta inimene palkamata," toonitas ta.

Samas mainis Mett, et uue töötaja värbamine kolmandatest riikidest on keeruline. "Paberimajandus võtab ääretult kaua aega ning samuti tõestamine töötukassale, et Eestis ei ole sobiva kvalifikatsiooniga inimest, kes oleks tööturul vaba ning asuks ka koheselt tööle," kurtis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. November 2009, 17:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing