Tarmo Kriis: töövahendus on terava tähelepanu all

Virge Haavasalu 12. november 2009, 13:34

Töötukassa töövahendus on terava tähelepanu all ja seda hakatakse rohkem välja arendama, lubas tööandjate keskliidu juhist töötukassa nõukogu liige Tarmo Kriis.

"Töötukassa järgmise aasta eelarves on oluliselt rohkem panustatud just töövahendusele. Töövahendusportaal tuleb täiesti uutel alustel,“ kinnitas ta. Kui ettevõtjatel on etteheiteid töötukassale töövahenduse loiduses, siis võib seda tema hinnangul panna üleminekuaja arvele.

"Arvestades seda, et töötuse kasv on olnud massiline, siis võib-olla töötukassa ametnikud ei ole jõudnud selle hulga haldamisega tõesti kõigile meelepärased olla," põhjendas Kriis. "Arvestades ka käivitamisfaasi, milles töötukassa on, et sisuliselt peavad nad amortiseerunud tööturuameti kontoritevõrgu üle võtma ja inimestega uuesti täitma,“ rääkis ta.

Tänaste ressursside juures on töötukassa põhiülesanne Kriisi sõnul tegeleda inimeste registreerimisega töötuks ja kindlasti eeldatakse, et need ettevõtjad, kellel on huvi konkreetsete vakantside vastu, leiaksid ise endale sobivad töötajad, mitte ei loodaks ainult töötukassale.

"Võtmesõna on, kuidas töövahendust viia elektroonilisemaks ja kuidas tööandjaid ja töövõtjaid üksteisele paremini lähemale tuua," märkis ta. Kriis nentis, et kuna riik finantseerib töötukassat läbi eurotoetuste, siis kõik sellised arendusteenused on natuke ka toetuste taga kinni. "Pigem võiks need teenused rakenduda alles 2011. aastal, kuna eurotoetused avanevad järgmise aasta algusest,“ märkis Kriis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2009, 21:09
Otsi:

Ava täpsem otsing