Riho Rasmann: ootasin paremat kui SKP- 15,3%

Kadrin Karner 12. november 2009, 12:55

Kuigi kolmandas kvartalis ootas Marfin Pank Eesti AS juht Riho Rasmann statistikaameti teatatud -15,3% majanduslangusest paremat tulemust, usub ta, et toibumismärke majanduses on.

„Hullemat küll ei oodanud, ma ootasin isegi natuke paremat tulemust,“ ütles Äripäevale Rasmann III kvartali SKP vähenemist kommenteerides, põhjendades oma lootusi asjaoluga, et möödunud aasta kolmas kvartal oli juba kriisieelne kvartal. 

Rasmann lootis, et III kvartali SKP tuleb umbes -14% kanti. Eesti Panga sügisprognoosis välja käidud 14protsendilist aastast majanduslangust pidas Rasmann sel aastal täiesti reaalseks. „Ma arvan, et see on täiesti reaalne, kuna majanduses on juba väikesed toibumismärgid olemas ja eelmise aasta neljas kvartal oli väga hull kukkumine, sealt peaks hakkama see miinusenumber juba tunduvalt väiksem tulema. Ma väga loodan seda,“ rääkis ta.

SEB analüütik Ruta Arumäe ütles oktoobri makroülevaates, et  võis täheldada ettevõtete kindlustunde paranemist. Ka Rasmann kinnitas sama, öeldes, et mitmed ettevõtjad, kellega ta suhelnud on, on hakanud mõtlema uutele äriprojektidele. Sisendid on lihtsalt odavamad ja seetõttu on asjal jumet, iseloomustas ta. „Ega kriis muidu üle ei lähe, kui ettevõtjad uueks tõusuks ei valmistu,“ ütles ta. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. November 2009, 08:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing