BÖRS: Dubai ränk võlakriis kukutab kogu Aasiat

Tõnis Oja 27. november 2009, 09:58

Dubai võlakirjakriis kukutab Aasia aktsiaturge, Tokio börs kukkus 3,2 ning Hongkongi börsi Hang Sengi indeks pea viis protsenti.

Eriti tugevalt saavad kannatada pangandussektori aktsiad tänu Goldman Sachsi analüütikutele, kes kinnitasid, et Dubai probleemid avaldavad mõju laenuandjatele. Aasias tegutsevad suurte pankade, HSBC ja Standard Chartered aktsia hinnad kukkusid üle kuue protsendi. Mõlemad pangad on esindatud tugevasti ka Lähis-Idas.

"On veel liiga vara öelda, kas see sündmus ise on turgudele pöördepunktiks, aga ta tuletab meelde, et nihestused mõjuvad aktsiaturgudele globaalselt," kommenteeris Bloombergile varahaldusfirma Pengana Capital fondijuht Tim Schroeders. "Investorid peaksid olema riskide suhtes valvsad alati," lisas ta.

Olukord finantsturgudel muutus ärevaks pärast seda, kui Dubai peamine kinnisvaraarendaja Dubai World teatas, et palub võlausaldajailt 60 miljardi dollari tagasimakse tähtaja pikendamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2009, 12:06
Otsi:

Ava täpsem otsing