Pankadest on rohkem kasu kui kahju

Romet Kreek 01. detsember 2009, 18:13

Deutsche Banki juhatuse esimees Josef Ackermann ütles, et finantstööstus on andnud suurema panuse majanduskasvu, kui hiljutise finantskriisi tagajärjel põhjustatud kannatused, vahendab Bloomberg.

„Finantssektor on olnud aastakümneid reaalmajandusele oluline lisaväärtuse pakkuja,“ ütles ta täna. „Panus kaalub üle kahe ja poole aasta vanuse kriisi kahju.“

Ta lükkas tagasi süüdistused, nagu oleksid pangad keskendunud vaid iseendale ning paljud nende tooted ei palku väärtust reaalmajandusele.

„Need süüdistused on üldistatud ja radikaalsed ning põhjendamatud,“ lausus Ackermann lisades, et mõned tooted ja innovatsioon ei ole olnud kasulik ning sel teemal tuleks finantstööstust kritiseerida. Pangad toetavad üle maailma kompaniisid, finantskasvu ja pakuvad kapitali majanduskasvuks.

„Valdaval osal panga töötajatest ei ole vähimalgi määral pistmist finantskriisiga,“ ütles Ackermann. Ta kritiseeris neid, kellel puudus piisav riskimoraalsus ning kes võtsid nii suuri riske, mis panid kaalule ettevõtte ellujäämise, töökohad ja maksumaksjate raha.

Omanike, töötajate ja ühiskonna huvides n see, et ettevõtted ja pangad oleksid kasumlikud ning saaksid üle ilma konkureerida. Poliitikud, sealhulgas sotsiaaldemokraat Joachim Poss kritiseerisid Saksamaa suurimat panka selles, et nende eesmärgiks on 25 prtosendine maksueelne omakapitali tootlus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. December 2009, 09:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing