USA parandab finantskontrolli

Silvia Viidik 11. detsember 2009, 22:27

USA ametnikud otsustasid täna kitsendada tuletisväärtpaberitele kehtestatud reegleid ning lõid ametiasutuse, mis suudaks lahti lammutada liiga suurteks peetavad finantsettevõtted, mis oma suurusega majandusele ohuks on, kirjutab Bloomberg.

Valitsusesindajate hääled otsuse langetamisel olid üsna tasavägised ning võitja kogus 223 häält 202 vastu otsuses, millega luuakse Consumer Financial Protection Agency ehk tarbijate finantsküsimuste kaitse agentuur. See peaks tugevdama kontrolli riskifondide üle ja looma 150 miljardilise fondi, millega valitsus saaks majandusele ohtlikult suuri finantsasutusi lammutama hakata.

„Õigusakt annab avalikkusele teada, et püüame reageerida sellele, mis meid majanduslikule sulale viis ning samas anname parima, et ehitada mehhanismid, mis meid tulevaste taoliste majanduslanguste vastu kaitseksid,“ nentis ametnik Mel Watt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2009, 22:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing