Padar: tervet Ida-Euroopat ei saa ühte patta panna

Kadrin Karner 16. detsember 2009, 09:37

Sotsiaaldemokraadist europarlamendi liige Ivari Padar märkis  Kesk- ja Ida-Euroopas asuvate Euroopa Liidu liikmesriikide majanduse elavdamise arutelul peetud kõnes, et liikmesriikidel on sarnaseid probleeme, kuid erinev rahanduspoliitika ja spetsiifilised probleemid.

“Argument, et vaid uued Euroopa Liidu liikmesriigid on eriti raskelt kriisist mõjutatud, ei ole päris tõsi. Kui vaadata, mis riikides on pangad vajanud majanduslikku tuge, siis need on peamiselt vanad liikmesriigid, mitte uued,” nentis Padar Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiteates.
 
Padar märkis, et fiskaalprobleemid on euroalas suuremad kui sellest väljaspool. “On selge, et pankade piiriülesus ei ole loonud lisariske. Olukord on just vastupidine - pangad, mis tegutsevad erinevates riikides, on olnud kindlamad ja suurema stabiliseerimisvõimega,” ütles endine Eesti rahandusminister.
 
Arutelul osalenud Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusvolinik Joaquin Almunia kinnitas, et hetkel on Eestil reaalsed võimalused Maastrichti kriteeriumide täitmiseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. December 2009, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing