Viljandi Aken ja Uks: Berman on aasta ettevõtja

Kadrin Karner 21. detsember 2009, 16:11

Nimetaksin aasta ettevõtjaks inimese, kes on kindla strateegilise pilguga oma asja ajanud ning see väärib äramärkimist, rääkis Äripäevale Viljandi Aken ja Uks AS juhatuse esimees Rain Hüva.

„Ma läheneks selle nurga alt, et kes on see ettevõtja, kellel on piisavalt pikk ja strateegiline pilk olnud ning kes on erinevates majandustsüklites vastutustundlikult ja pika perspektiiviga oma asja ajanud,“ rääkis Hüva kriteeriumidest, mille järgi tema aasta tublima ettevõtja valib. „Minule meeldib BLRT juhi Fjodor Bermani esiletõstmine ja ka mina annaks aasta ettevõtja tiitli just temale,“ ütles Viljandi Aken ja Uks juht.

Ta kiitis, et Berman on teinud plaane ning ei ole lasknud end kinnisvarabuumi olemasolust või puudumisest kõigutada ega ole olnud nn õielt õiele hüppaja.

Aasta teost rääkides ütles Hüva, et ta tahaks kiita meie avaliku sektori kui ka ettevõtete kulude kärpimist.

„Kui me vaatame ringi ja otsime riike, kes neid (eelarvekärpimise-toim.) kokkuleppeid on teinud ennetavalt ja vabatahtlikult, siis ma arvan, et neid riike on Euroopas ülivähe kui üldse,“ rääkis Hüva ning lisas, et Eesti riigi ja omavalitsuste eelarvete kärpimine on ääretult positiivne asi ning näitab riigi paindlikkuse taset.

Ta rõhutas, et avalikus sektoris toimunud eelarvete vähendamine võib olla tehtud veidi valesti või kellegi arvelt või on kärped liialt väikesed, kuid oluline on fakt, et saavutatud on kokkulepped. „See on minu meelest aasta sündmus,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2009, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing