19. mai 2010 kell 18:00

Evea juht: oleksin oodanud pikemat sammu ülespoole

Eesti tõusmine maailma riikide konkurentsivõime edetabelis on loomulik, kuid Evea president Marina Kaas oleks ootanud pikemat kui üheastmelist sammu.

"Ettevõtlussektor on teinud väga suuri jõupingutusi oma efektiivsuse, st ka konkurentsivõime parandamiseks. Ka valitsuse tegevus avaliku sektori kulude kärpimisel oli märkimisväärne," põhjendas Kaas.

Arvatavasti on Eesti konkurentsivõime reitingut mõjutanud ka 2009. aastal täidetud eeldused eurole üleminekuks. Masu on mööda saamas ja see peab kajastuma ka kõiksugu uuringutes ja hindamistes, lisas ta.

"Kui suudaksime veel lõpetada maksupoliitilised eksperimendid ja hoida kahe käega kinni sellest, mis hästi töötab ning meie ettevõtluskeskkonnale head mainet loob, usun, et oleme varsti taas oma kunagisel väärikal 23. kohal," lausus Kaas.

 Esikolmiku järjestuses Aasia tiigrite etterebimine Kaasi ei üllatanud, kuigi ta avaldas arvamust, et ei saa aru, kuidas saab Hiina erihalduspiirkonda Hongkongi hinnata iseseisvate maailmariikide hulka ilma, et arvestataks kogu Hiina rahvavabariigi näitajaid.

"Siis võiks ju Harjumaad ka eraldi hinnata ning oleksime kindlalt kõrgemal kohal," kommenteeris Kaas.

Autor: Kadrin Karner, Anne Oja

Hetkel kuum