Anne Oja • 16. juuni 2010 kell 14:16

Soosepa lasteaed peab munitsipaliseerimisotsust liiga varajaseks

Soosepa lasteaia Väike Päike operaator soovib jätkata teenuse pakkumist, teatas täna lasteaia juhataja Marju Saar kommentaarina eilsele Viimsi vallavalitsuse munitsipaliseerimisteatele.

Viimsi vallas asuva Soosepa lasteaia Väike Päike operaator soovib jätkata lasteaiateenuse pakkumist ning lükkab ümber väited lasteaia võimalikust sulgemisest.

Lasteaia Väike Päike täituvus on 100protsendiline ning operaator hindab end majanduslikult jätkusuutlikuks. Lastead Väike Päike operaator omab kinnistu omaniku OÜ Novaator Investiga 2016. aastani kehtivat tähtajalist rendilepingut, mis asjaõiguse seaduse kohaselt kehtib ka võimaliku omaniku vahetuse korral.

Väike Päike lasteaia juhataja Marju Saare sõnul on Viimsi valla otsus munitsipaliseerida Soosepa lasteaed sisuliste läbirääkimisteta liiga tormakas. „Lasteaia munitsipaliseerimine suurendab valla kulusid ning kuna Soosepa kinnistu on sundmüügis, ei ole ka teada, kes võib saada kinnistu uueks omanikuks. Soovime edaspidigi olla Viimsi vallale partner lasteaiateenuse pakkumisel ning loodame, et vallavalitsusega on võimalik asuda koostööle,“ ütles  Saar.

Soosepa lasteaed on Viimsi valla suurim eralasteaed. 2008. aastal valminud hoone on ehitatud lasteaia tarbeks. Lasteaias käib praegu 90 last ning seal töötab 26 inimest.

Hetkel kuum