• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reiljan hakkas ärinõustajaks

  Riigikogust kriminaalkurjategijana lahkunud Rahvaliidu eksjuht Villu Reiljan asutas sel nädalal osaühingu, mis hakkab klientidele äri- ja juhtimisküsimustes nõu andma.

  Palamuse valda, Luua külla Reiljani koju registreeritud osaühingu nimi on Picea Konsultatsioonid. Selle osakapital on 40 000 krooni ning ainuosanik on Reiljan.
  Äriregistris registreeriti ekspoliitiku osaaühing kolm päeva tagasi.
  Muide, sõna "picea" tähendab ladina keelest eesti keelde tõlgituna kuuske.
  Villu Reiljan Äripäeva telefonikõnedele ei vastanud. Saatsime talle elektronkirja.
  Reiljan jäi hiljuti riigikogu tööst ilma, sest riigikohus jättis tänavu 26. mail jõusse Tallinna ringkonnakohtu otsuse 20. novembrist 2009.
  Riigikohtu kriminaalkolleegium nõustus maa- ja ringkonnakohtuga, et Reiljani, advokaat Tarmo Silla ja ettevõtja Aivo Pärna tegudes on tuvastatud vastavalt pistise nõudmise, vahendamise ja lubamise süüteokoosseis.
  Kohtud on kindlaks teinud, et Reiljani ülesandel küsis Sild Pärnalt raha otsustuste tegemise eest viimasega seotud äriühingu AS Wipestrex Grupp suhtes seoses Tallinnas aadressil Rävala 8 asuva kinnisasja pakkumismenetlusega.
  Samuti on kindlaks tehtud, et Pärn nõustus talle esitatud pistise nõudmisega.
  Süüdistuses ja kohtuotsustes loetletud otsustuste langetamine oli Reiljani pädevuses tema ametialaste volituste tõttu keskkonnaministrina, s.o tema ametiseisundi tõttu.
  Jõusse jäi Reiljanile mõistetud karistus kaks aastat ja kolm kuud vangistust, mis jäeti tingimisi kohaldamata kolmeaastase katseajaga, Sillale mõistetud rahaline karistus 102 870 krooni ning Pärnale mõistetud rahaline karistus 143 440 krooni. 
  Harju maakohus mõistis endise keskkonnaministri ja riigikogu rahvaliitlasest liikme Villu Reiljani mullu 19. mail süüdi 1,5 miljoni kroonise pistise küsimises ärimees Aivo Pärnalt ning teda karistati tingimisi.
  Harju maakohus määras Reiljanile tingimisi karistuse, mis hakkas jooksma tänavu 19. maist.
  Reiljan on hetkel kohtu all ka maadevahetuse kriminaalasjas. Rahvaliidu eksjuhti süüdistatakse korduvas altkäemaksu võtmises, ent Reiljan pole süüd tunnistanud.
  Tänavu 27. maist on Villu Reiljani asemel riigikogus Jaan Õunapuu. Kuna Reiljanist sai kriminaalkurjategija, jäi ta ilma ka relvaloast ning president võttis mehelt ära talle president Arnold Rüütli 4. veebruari 2002 otsusega antud Riigivapi IV klassi ja 6. veebruari 2006 otsusega antud Valgetähe II klassi teenetemärgi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Euroopa ja Baltikumi turud täna langevad
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Rootsis jõuab elektritoetus inimesteni elektrifirmade kaudu
Rootsi valitsus sai valmis elektri hinna toetuse, mis sõltub sellest, kui palju majapidamine elektrit tarvitab. Riik maksab toetuse välja elektriarveid väljastavatele energiafirmadele, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi valitsus sai valmis elektri hinna toetuse, mis sõltub sellest, kui palju majapidamine elektrit tarvitab. Riik maksab toetuse välja elektriarveid väljastavatele energiafirmadele, kirjutab Dagens Industri.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.