• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gazprom ei kavatse Balti torudest vaikides loobuda

  Gazprom pole ettevõte, mis vaikides ootaks, millal varad ära võetakse, kommenteeris ITERA Latvija president Juris Savitskis Eesti ja Leedu soovi kohandada end ELi gaasidirektiiviga.

  "Vara äravõtmine ettevõttelt pole just kõige kirjaoskajam lahendus. Võõrale varale õnne ei ehita. Kui tahate vara ära võtta, nagu see juhtus 1917. aasta revolutsiooni ajal, siis nii ongi vaja öelda: meil on revolutsioon! Kui tahetakse minna aga seaduslikku teed pidi, on vaja teisi vahendeid," vahendas Savitskist telegraf.lv.
  ITERA Latvija on 16%ga suuruselt kolmas Läti Gaasi aktsionär. Praegu pole teada, kas ELi 3. gaasidirektiivi kavatseb üle võtta ka Läti või mitte. Samas on Läti valitsus alustanud Gazpromiga läbirääkimisi, mille sisu ei avaldata.
  Savitskise sõnul lükkas Läti gaasidirektiivi 2014. aastani kalevi alla, et saaks vaadata, kuidas Eestil ja Leedul läheb. "Mulle tundub, et ei tohi kõiki direktiive järgida, tuleb oma peaga ja isiklikele huvidele mõelda, muidu juhtub gaasiga samamoodi kui suhkru ja piimaga," lisas Savitskis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.