Kadri Paas • 5. september 2010 kell 8:29

Vitsut: kriisi ajal näeb, kes on pätt ja varas

Praegune Rahvaliidu peasekretär, kauaaegne võlgade väljanõudja Lauri Vitsut rääkis Delfile, et võlgade olukord ei erine oluliselt buumiaegsete rahajõgede perioodist.

"Võib öelda, et kui majandustõusu ajal olid äris väga kindlad standardid, mida ei saanud ega tohtinud ületada, siis languse ajal on hakanud välja paistma, kes on aus inimene ning kes on petis, pätt ja varas," rääkis Vitsut.

"Mis puutub erinevatesse omavahelistesse kokkulepetesse, siis tuleb väga täpselt seaduses ikkagi järge ajada. Võlaõigusseaduses on väga täpselt öeldud, mis on kohustuse tekke aluseks. Seadus ütleb täpselt ära, millal on leping sõlmitud, millal on kohustus tekkinud, missugused on poolte õigused ja kohustused – kusjuures need peavad olema tasakaalus," selgitas Vitsut.

Lauri Vitsutile kuulub praeguse seisuga kolm osaühingut: OÜ Tublid Mesilased. OÜ Majanduskaitse Büroo ja Ida-Siberi Ekspress.

Osaühingul Tublid Mesilased on tänase seisuga 513 605,97kroonine riigimaksuvõlg. Väike, 20 086kroonine riigimaksuvõlg on ka osaühingul Majanduskaitse Büroo.

Hetkel kuum