Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elektrooniline toll ja keeruline programm pärsivad kütteõli müüki

  "Kui räägime vanematest inimestest, siis neil vähene arvuti kasutamise oskus," rääkis Sauriks Petroleumi müügijuht Mario Berk. "Paljudel pole ka internetti ega ID-kaardi lugejat."
  Ka võiks programm tema sõnul lihtsam olla. "Et piltlikult öeldes saaks kahe nupuvajutusega kinnitada," ütles Berk.
  Et ostu kinnitada, on tema sõnul vaja juhendit, muidu ei leia seda kohta üles.
  "Kui ilm läheb väga külmaks ja inimestel on kohe kiiresti kütust vaja, siis tuleb enne tegeleda hulga bürokraatiaga," ütles Berk. "Kui tuleb päevas näiteks 70 tellimust, on süsteem aeglane ja inimesed võivad külma jääda," kurtis Berk.
  Tolliprogramm on tema sõnul võrreldav digiretseptiga: teoorias on hea, aga praktikas kõige paremini ei tööta.
  Põhja maksu- ja tollikeskuse nõudandja Eda Põder ütles, et vanemate inimeste koha pealt ei ole küll mingisugust ületamatut probleemi olnud. "Ma räägin alati, et on olemas volituste võimalused, näiteks et lapsed saaks oma soetust kinnitada," rääkis Põder.
  Kütusemüüja Texori juhatuse esimehe Arli Okase sõnul pole aga peamine proobleem mitte elektroonses vormistuses, vaid selles, et toll tõlgendab info hulka, mida ta tahab saada, piirkonniti erinevalt. "Näiteks kui Lõuna piirkond tahab teada, kus seda kütust kasutatakse ja kes on tellija, siis Põhja maksu- ja tollikeskus tahab nende käest teada saada, kus kohas seda kütust konkreetselt põletatakse, millises masinas," põhjendas ta.
  "Meie ei oska seda oma klientide eest öelda ja peame uurima kuni selleni välja, et toll tahab saada kütuse vastuvõtja isikukoodi," rääkis Okas.
  Mažeiku Nafta/Orleni juhataja Tõnu Ääro ütles, et maksu- ja tolliametil on prioriteedid paigast ära. "Kontrollitakse, kas see tuhat liitrit ikka jõudis selle eraisikuni, aga ei kontrollita, kuhu sajad tuhanded tonnid lähevad," pahandas Ääro. Tema sõnul on kütteõli ostu kinnitamise süsteem raske ja segane.
  Mark Oil OÜ omaniku Jaan Soometsa sõnul ei ole kellelgi kütteõli kätte saamata jäänud. Igal piirkonnal on olemas maksu- ja tolliameti kontaktisik ja koos on leitud lahendusi, lisas ta.
  Maksu- ja tolliameti avalike suhete juhi Anne Osveti sõnul ei ole elektroonilise süsteemiga mingeid probleeme tekkinud. Juhul kui toimub mingi tehniline rike, siis asi toimub paberi peal edasi. "Meil on ikka back-up'id olemas, elu sellepärast seisma ei jää," kommenteeris ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.