Silvia Viidik • 30 september 2010

Nintendo poolitas kasumiprognoosi

Aasias pakub täna enim kõneainet Jaapani päritolu, maailma suurim videomängude tootja Nintendo, kes vähendas oma aastast kasumiprognoosi 55 protsendi võrra.

Nintendo aktsia kukkus pärast teadet pea 9 protsenti ehk tegi viimase 20 kuu järsema languse, vahendas Bloomberg. Lisaks avaldas mängutootja, et uus 3DS mängukonsool ei tule siiski välja enne talvist ostuhooaega, mis veelgi aktsionäre pahandas.

Nintendo president Satoru Iwata teatas, et aastane kasum väheneb kuue aasta madalaimale tasemele 90 miljardi jeenini, samal ajal väheneb ettevõtte käive 23 protsenti, 1,1 triljoni jeenini.

Tegevuskasum märtsis lõppeval majandusaastal langeb prognoosi järgi 41 protsenti, 210 miljardi jeenini, mis jääb varasemale prognoosile 34 protsendiga alla. Iwata süüdistas kasumilanguses ka oodatust tugevamat jeeni.

Aasia turud on täna päris korralikult vajunud – Jaapani Nikke 225 indeks langes 1,99 protsenti, Hongkongi Hang Seng indeks 0,41 protsenti ja India Sensex indeks 0,30 protsenti. Hiina CSI indeks on rõõmsalt kerkinud 2 protsenti.

Hetkel kuum