• Jaga lugu:

  Hiinas 20 kuu parim nädal

  Hiina aktsiaturg lõpetas möödunud nädalal 8,5protsendilise tõusuga, mis registreeris kiireimat nädalast hüpet pärast 2009. aasta veebruari.
  Pärast juuli alguses saavutatud põhjasid on Shanghai Composite Index tõusnud 26 protsendi võrra ning vaikselt on hakatud turul mõtlema, et ehk võib väärtpaberite hinnatõusust välja lugeda ka uue pikaajalise tõusutrendi algust.
  Reedel oli turu nn ülesrääkijaks Citigroup, kelle värske prognoosi kohaselt võib Hiina pangandussektor näidata kolmandas kvartalis keskmiselt 32protsendist kasumikasvu. Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank Argicultural Bank of China tegid läbi keskmiselt 6%-lise hinnaralli. "Suure turuväärtusega, kuid madalalt hinnatud aktsiad on järgmised, kes likviidses keskkonnas tõusu näitama hakkavad," ütles Dazhong Insurance fondivalitseja Wu Kan.
  Hiina aktsiaturg sai reedel hoogu juurde ka välisinvesteeringute näitajatest. Septembris voolas majandusse raha juurde 8,38 miljardit dollarit ehk 6% enam kui aasta eest, näidates, et välisinvestorite huvi Hiinasse investeerimise järgi püsib endiselt kõrge. Investeerimispank UBS prognoosib, et väliskapitali vool võib veelgi kasvada, kuna investorid otsivad turgudelt kõrgemaid tootlusi.
  Positiivse signaali andis Hiina aktsiaturu kohta ka Royal Bank of Scotland Group, kelle sõnul saavad nii Hiina kui ka Aasia turud tervikuna kasu ülemaailmsest likviidsuslainest, mida praegu keskpangad üksteise võidu maailmas korraldavad.
  "Hiina väärtpaberid on pärast pikka aega turule allajäämist muutunud atraktiivsemaks," lisasid panga analüütikud Emil Wolter ja Dylan Cheang.
  Tallinna börsil möödunud reedel kindlat suunda ei olnud. Küll aga saab olema huvitav päev täna, kuna Silvano FG teatas reedel pärast börsipäeva, et on valmis pärast aktsionäridelt heakskiidu saamist ostma tagasi kuni veerand miljardi krooni eest oma aktsiaid. Kuna limiithinnaks määratud 4 eurot on praegusest turuhinnast (2,57 eurot) ligi 56% kõrgemal tasemel, võib lähipäevadel oodata väärtpaberit ees korralik hinnatõus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.