Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiinas 20 kuu parim nädal

  Hiina aktsiaturg lõpetas möödunud nädalal 8,5protsendilise tõusuga, mis registreeris kiireimat nädalast hüpet pärast 2009. aasta veebruari.
  Pärast juuli alguses saavutatud põhjasid on Shanghai Composite Index tõusnud 26 protsendi võrra ning vaikselt on hakatud turul mõtlema, et ehk võib väärtpaberite hinnatõusust välja lugeda ka uue pikaajalise tõusutrendi algust.
  Reedel oli turu nn ülesrääkijaks Citigroup, kelle värske prognoosi kohaselt võib Hiina pangandussektor näidata kolmandas kvartalis keskmiselt 32protsendist kasumikasvu. Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank Argicultural Bank of China tegid läbi keskmiselt 6%-lise hinnaralli. "Suure turuväärtusega, kuid madalalt hinnatud aktsiad on järgmised, kes likviidses keskkonnas tõusu näitama hakkavad," ütles Dazhong Insurance fondivalitseja Wu Kan.
  Hiina aktsiaturg sai reedel hoogu juurde ka välisinvesteeringute näitajatest. Septembris voolas majandusse raha juurde 8,38 miljardit dollarit ehk 6% enam kui aasta eest, näidates, et välisinvestorite huvi Hiinasse investeerimise järgi püsib endiselt kõrge. Investeerimispank UBS prognoosib, et väliskapitali vool võib veelgi kasvada, kuna investorid otsivad turgudelt kõrgemaid tootlusi.
  Positiivse signaali andis Hiina aktsiaturu kohta ka Royal Bank of Scotland Group, kelle sõnul saavad nii Hiina kui ka Aasia turud tervikuna kasu ülemaailmsest likviidsuslainest, mida praegu keskpangad üksteise võidu maailmas korraldavad.
  "Hiina väärtpaberid on pärast pikka aega turule allajäämist muutunud atraktiivsemaks," lisasid panga analüütikud Emil Wolter ja Dylan Cheang.
  Tallinna börsil möödunud reedel kindlat suunda ei olnud. Küll aga saab olema huvitav päev täna, kuna Silvano FG teatas reedel pärast börsipäeva, et on valmis pärast aktsionäridelt heakskiidu saamist ostma tagasi kuni veerand miljardi krooni eest oma aktsiaid. Kuna limiithinnaks määratud 4 eurot on praegusest turuhinnast (2,57 eurot) ligi 56% kõrgemal tasemel, võib lähipäevadel oodata väärtpaberit ees korralik hinnatõus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.