20. oktoober 2010 kell 11:12

Prantsuse politsei vabastas bensiinilaod

Prantsuse valitsus laskis öösel politseil vabastada kolm suurt meeleavaldajate poolt blokeeritud bensiiniladu. Jätkub aga streik mitmetes naftarikastustehastes, mistõttu on tuhanded tanklad ilma kütuseta.

Prantsuse ametiühing CGT teatas täna, et protestijad on lisaks blokeerinud ühe suure kütuselao riigi lõunaosas, kust toimub lennujaamade varustamine kütusega. Puudutatud on lennujaamad Lyonis, Marseilles ja Nizzas, häiritud on aga ka ühe NATO lennuvälja tegevus. Ühtlasi peatasid protestijad Strasbourgi lähedal Reini jõge pidi Prantsusmaale liikuvad naftatankerid.

Naftarikastustehaste töötajatega ühinesid streigiks ka lennujaamade töötajad, rongijuhid, õpetajad ja postiljonid.

Streikide tagajärjel on bensiinist tühjad tuhanded Prantsusmaa tanklad. Ainuüksi kontsern Total teatas kütuse nappusest umbes neljandikus tanklates üle riigi.

Prantsuse senat peaks täna aga vaatamata protestidele pensionireformi kinnitama. Nii tõuseb Prantsusmaal pensioniiga 60 aastalt 62 peale, täispensioni hakkaksid prantslased aga saama alles 67 aastaselt. Ametiühingud on lubanud protestide korraldamist jätkata.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum