• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prantsuse politsei vabastas bensiinilaod

  Prantsuse valitsus laskis öösel politseil vabastada kolm suurt meeleavaldajate poolt blokeeritud bensiiniladu. Jätkub aga streik mitmetes naftarikastustehastes, mistõttu on tuhanded tanklad ilma kütuseta.

  Prantsuse ametiühing CGT teatas täna, et protestijad on lisaks blokeerinud ühe suure kütuselao riigi lõunaosas, kust toimub lennujaamade varustamine kütusega. Puudutatud on lennujaamad Lyonis, Marseilles ja Nizzas, häiritud on aga ka ühe NATO lennuvälja tegevus. Ühtlasi peatasid protestijad Strasbourgi lähedal Reini jõge pidi Prantsusmaale liikuvad naftatankerid.
  Naftarikastustehaste töötajatega ühinesid streigiks ka lennujaamade töötajad, rongijuhid, õpetajad ja postiljonid.
  Streikide tagajärjel on bensiinist tühjad tuhanded Prantsusmaa tanklad. Ainuüksi kontsern Total teatas kütuse nappusest umbes neljandikus tanklates üle riigi.
  Prantsuse senat peaks täna aga vaatamata protestidele pensionireformi kinnitama. Nii tõuseb Prantsusmaal pensioniiga 60 aastalt 62 peale, täispensioni hakkaksid prantslased aga saama alles 67 aastaselt. Ametiühingud on lubanud protestide korraldamist jätkata.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.