Katre Pilvinski • 30. oktoober 2010 kell 8:14

Rahvaliidu uueks juhiks võib saada Andrus Blok

Rahvaliidu aseesimees Andrus Blok kinnitas, et paljud maakonnad on tema kandidatuuri erakonna esimehe kohale üles seadnud, kuid siiski tuleb ära oodata kongressi otsus.

"Esimeest valib ikka kongress. Kongressini on aega ja kongressi otsus tuleb," ei kinnitanud Blok Äripäeva andmeid, et temast saab novembri lõpus Rahvaliidu esimees Juhan Aare asemel. "Olgugi jah, et ma olen nõus sellega, et paljud maakonnad on minu kandidatuuri üles seadnud," lisas ta.

Blok sõnas, et tema arvates on praegune partei juht Juhan Aare vääriline kandidaat Rahvaliidu esimehe kohale ning ka tema kandidatuuri on paljud maakonnad üles pannud. "Nii, et eks, siis on kongressil näha millise kandidaadi poolt kongressi enamus otsustab."

Küsimusele, kas ta loodab, et Rahvaliit saab ka järgmisesse riigikogusse, vastas Blok: "Mina rahvaliitlasena pean seda uskuma, et Rahvaliit saab järgmisesse riigikogusse ja loomulikult me teeme kõik selleks, et me need riigikogu kohad ka saame."

"Rahvaliidu tugevus on tema organisatsioon üle Eesti ja nõrkused on erakonna sees valitsevad ebakõlad," nentis erakonna aseesimees. Blok usub, et uue partei juhi tulekuga vähenevad ka ebakõlad erakonnas.

 

 

Hetkel kuum