• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti ja Soome viivad Põhja-Balti koostöö uuele tasemele

  Kui suudame oma välispoliitilisi seisukohti paremini koordineerida, siis see aitaks kindlasti kaasa meie regiooni riikide nähtavuse ja mõju kasvule rahvusvahelistes organisatsioonides, sõnas välisministeeriumi kantsler Marten Kokk.

  Kokk kõneles täna Riias oma Põhjamaade ja Balti riikide kolleegidega kohtudes regiooni tulevikust ning võimalustest, kuidas Põhja-Balti koostöö raportis välja toodud ettepanekud aitaksid kaasa piirkonna koostöö tõhustamisele.
  Välisministeeriumi kantsleri sõnul on Eesti 2011. aastal Balti Nõukogu eesistuja. „Oleme järgmisel aastal igati valmis ühiselt tegutsema Põhja- ja Baltimaade koostöö koordineerijariigi Soomega ning oleme seadnud oma eesmärgiks raporti ideede rakendamise ja seeläbi Põhja-Balti koostöö uuele tasemele viimise,“ ütles ta.
  Välisministeeriumi kantsleri sõnul on Põhja-Balti raportis väljapakutud 38 konkreetset koostööettepanekut ning tänasel kohtumisel pandi paika see, milliseid ettepanekuid hakatakse esmajärjekorras rakendama ning milliste puhul on veel vajalik täiendav analüüs.
  „Näiteks soovivad Põhja- ja Baltimaad tihendada välis- ja julgeolekupoliitika alast dialoogi ja teha suuremat koostööd ühiste seisukohtade kujundamisel. Aktiivsemat koostööd võiks tulevikus teha ka piirkonna riikide välisteenistuste vahel, luues näiteks diplomaatiliste esinduste vahel koostöövõrgustiku, tehes koostööd konsulaarabi osutamise või diplomaatide vahetamise valdkonnas,“ sõnas Kokk.
  „Kui suudame oma välispoliitilisi seisukohti paremini koordineerida, siis see aitaks kindlasti kaasa meie regiooni riikide nähtavuse ja mõju kasvule rahvusvahelistes organisatsioonides,“ lisas ta.
  Põhjamaade ja Balti riikide koostöö ehk NB8 on piirkondlik koostööformaat, mille raames edendavad Rootsi, Soome, Norra, Island, Taani, Eesti, Läti ja Leedu poliitilist dialoogi ja praktilist koostööd.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.