• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Harri Taliga: Reform, kust tuleb raha?

  Eesti Ametiühingute Keskliidu juhi Harri Taliga sõnul tekib Reformierakonna majandusprogrammi lugedes küsimus, kuidas on riigil võimalik maksude langetamisega tagada vajalike avalike teenuste ja hüvede kättesaadavus.

  EAKLi esimehe sõnul ei nähtu Reformierakonna programmist, kuidas kavatseb erakond suurendada Eesti elanike sotsiaalset turvalisust. "Eesti sotsiaalkulutused on niigi arenenud riigi kohta häbiväärselt madalad ning süsteem toetab ebaproportsionaalselt suures mahus jõukamat osa elanikkonnast – Reformierakonna programm ei lahenda seda vastuolu," kinnitas Taliga.
  Samas tõdes ametiühingute esimees, et programmis leidub punkte, mille elluviimise vajadust on ametiühingud juba aastaid rõhutanud. "Meil on heameel näha Reformierakonna programmis tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustuse kehtestamise punkti. Samuti rõhutasime meiegi oma poliitikaettepanekutes vajadust kaotada erisoodustusmaks investeeringutelt töötajate täiendõppesse," rääkis ta.
  Taliga sõnul soovib EAKL nende ja teiste küsimuste osas algatada Reformierakonnaga konsultatsioone, et selgitada välja nende ettepanekute täpsemad üksikasjad ning leida koostöös parimad lahendused.
  Ametiühingujuhi sõnul on tal eriti suured ootused Reformierakonna lubaduse suhtes kaasata senisest enam tööturupoliitika korraldamisse sotsiaalpartnereid. "Võimatu on püüelda Põhjamaade tiigri tiitli suunas ilma, et ametiühingute ja tööandjatega peetaks sisulist ja tõsist dialoogi," tõdes keskliidu juht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.