Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bussifirma juht: plakatitega vehkimise asemel on mõistlik dialoog

  Ma olen pigem seda meelt, et piketeerimine ei ole see meetod, mis peaks tulemust andma, kommenteeris ASi Sebe juht Kuldar Väärsi eilset alltöövõtjatest ehitajate piketti Pärnus.

  "Tulemuse peaks ikka andma mõistlik dialoog ja mõistlik koostöö ning oma seisukohtade selge argumenteerimine ja väljendamine," lausus Väärsi, kes parasjagu sõitis bussiga Tallinnast Riiga. "Teise poole survestamine ei ole üheski suhtes perspektiivikas tegevus."
  Samas nentis Väärsi, et ehitajate pikett on iseenesest väga pikantne lugu ja et tal on end isegi raske panna piketeerinud alltöövõtjate olukorda.
  "Ma väga tahaks, et sõltumata sektorist oleks ärikeskkond puhas ja toimiks seaduslikel alustel," rääkis ta. "Et kõik selles keskkonnas osalejad juhinduksid kehtivatest seadustest. Et kui tööd on tellitud, siis tuleb tööde eest ka maksta. Eeldaks seda, et tegutsed ise vastavalt seadustele ja et sinu koostööpartnerid ei peta sind".
  Väärsi kinnitusel ei näe tema täna küll põhjust, miks peaksid bussiettevõtted ekstreemseid meetmeid nagu näiteks pikett kasutama. "Vastupidi, ühistranspordi poliitika on Eesti riigis hästi õnnestunud ja hästi läbi mõeldud," kiitis ta. "Ja ka viimastel avaliku bussiteeninduse hangete puhul on järjest enam hangetes kasutatud mõistlikke koefitsiente. Need välistavad olukorra, et vedaja peaks, käsi pikal, minema tellijalt hiljem raha juurde küsima. Ja et tellijal ei teki ebamugavat olukorda, kus ta peab ütlema, et mul ei ole eelarves selleks raha," märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.