• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Tulistate parimat meest!"

  Villaskandaali sattunud riigikogu reformierakondlasest liige teatas eile, et juba üle aasta tema pere kasutuses oleva Kreeta saarel asuva villa omanikuks on hea sõber belglane Eric J. Van De Wynkele. Viimane kiidab Rahumägi taevani.

  Wynkele kuulub Eestis kõnekeskuse teenust pakkuv ettevõte OÜ Verheyen, mis 2007. aastal rahastas varjatult ka Jaanus Rahumägi valimiskampaaniat. Ettevõtet juhib Rahumägi hea tuttav Henn Ruubel, kes vahepeal oli ka Rahumägi asutatud ja sisulise majandustegevuseta turvafirma ESC omanik. ESCs otsustas Rahumägi sel nädalal osaluse tagasi osta ja nii sai Rahumägist ka Wynkele äripartner. Belglane sai ESC 25% suuruse osaluse omanikuks selle aasta oktoobris.
  Verheyenile kuulub Eestis registreeritud auto Jeep Wrangler, mis saadeti selle aasta suve alguses Kreetal puhkust veetnud Jaanus Rahumägi käsutusse. Kuni eilseni väitis Rahumägi, et ei ole selle firmaga kuidagi seotud ja ei tea, kelle autoga ta Kreetal ringi sõidab.
  Eilses Äripäevas ilmunud telefoniintervjuu kiidab Wynkele Rahumägi taevani.
  Mul on mõni küsimus Teie firma Verheyen kohta – saan aru, et Te investeerite Eestisse juba 2002. aastal?Jah, palju aega tagasi.
  Millega see firma tegeleb?Miks te seda teada tahate? See on hea ettevõte, mis töötab hästi. Mul on selle üle hea meel.
  Miks ma küsin – mul on informatsioon, et Eesti riigikogu liige Jaanus Rahumägi sõidab autoga, mis on selle ettevõtte omanduses.
  Ja teil on sellega probleem?
  Ei, mul isiklikult ei ole – aga tema kui avaliku elu tegelase kohta sooviks seda teada. Kas tunnete teda?Jah, tunnen teda väga hästi. Ta on mulle nagu vend. Teate, temasuguseid inimesi oleks Belgias vaja. Meil ei ole nii häid poliitikuid Belgias. Ta on väga aus inimene. Tal on palju omadusi, mida enamikel poliitikutel pole. Te peaksite tema üle uhkust tundma – ta on oma riigi jaoks palju teinud.
  Kas ta on Teie ettevõttega mingil moel seotud?Selle koha pealt mul kommentaare ei ole. Ta on mu parim sõber. Ta on mu vend. 
  Ja kas ta maksab selle auto kasutamise eest renti? On üllatav, et sellise positsiooniga poliitikule antakse lihtsalt üks auto kasutada. Teate, elus ei ole kõik seotud rahaga. Ka sõprus tähendab palju. Ma peaks ta Belgiasse tooma, sest ka meil oleks häid poliitikuid vaja. Ta paneb Eesti maailma kaardile.
  Ehk on teil õigus.
  Ma tean, et valimised on Eestis tulemas – te tulistate oma parimat meest.
  Ma mitte ei tulista, vaid esitan küsimusi, mida avalikkus peaks teadma. Ta ise ei tahtnud midagi rääkida.
  Kui mul on kaks autot suvilas ja ta kasutab autot, siis milles probleem? Kui sõber tuleb külla. Kui teie tuleksite mulle külla, saaksite ka autot kasutada.
  Või kasutada suvilat?Ma ei räägi suvila kasutamisest, vaid üldiselt… Te ei pea sellest midagi muud välja lugema.
  Kuidas Te Eestisse tulite? Ma tean, et Teie ettevõte oli alguses registreeritud Jaanus Rahumägi koju. Ma olen juba pea 20 aastat Eestis. 
  Mis alaga Te Belgias tegelete?Belgias oleme mitme ala peal – põhiliselt kinnisvara, finantseerimine, kindlustus.
  Ja Eestis tegeleb Teie firma põhiliselt telefonimüügiga?Kui tahate, saatke mulle SMS ja kui ma tulen Eestisse, võin anda teile intervjuu.
  Millal te tulete?Oleneb… Võib-olla detsembris või jaanuaris. Jaanusest peaksite hea artikli tegema. Te peaksite näitama avalikkusele, milline inimene ta on.
  Taust – OÜ VerheyenAsutatud 2002. aasta suvel. Põhiline tegevusala on kõnekeskuse teenuse pakkumine.
  Vahepeal oli ettevõtte tegevusaadressiks Rahumägide kodu Tabasalus. Ettevõtte omanike seas pole aga Rahumägid kunagi olnud. See firma on kuulunud ja kuulub ka praegu belglasele Eric Julien Van de Wynkele.Ettevõtte juht on Henn Ruubel.Firma 2009. aasta käive oli 8,7 miljonit ja kasum 4,7 miljonit krooni.
  OÜ ESC2008. aasta kevadel asutatud turvafirma, mis algselt kuulus võrdsetes osades Ervin Kadele ja Jaanus Rahumägi firmale Kitevale.
  2009. aasta augustis liigub Kade osalus Concordia advokaadibüroo advokaadi Mihkel Tasa firmale Schnurberg.2010. aasta alguses vahetub taas ettevõtte omanik. Kitevale ja Schunbergi asemel saab omanikuks Rahumägi tuttav Henn Ruubel.Selle aasta oktoobris suurendatakse ettevõtte osakapitali ning Ruubeli kõrval saab 25% suuruse osaluse omanikuks belglane Eric Julien Van de Wynkele.Kolmapäeval andis Jaanus Rahumägi meediale teada, et on tagasi selle firma omanike seas, sest ostis firmas 70% suuruse osaluse.Neljapäeval teatas Rahumägi, et Kreetal tema käsutuses olev villa kuulub tema äripartnerile ja heale sõbrale Wynkele. Selle info otsustas Rahumägi avalikustada neli päeva pärast seda, kui oli advokaadiga konsulteerinud. Esmaspäeval teatas Rahumägi, et tal pole Wynkele kuuluva firmaga Verheyen mitte mingisugust seost ja ta ei tea, kellele kuuluva autoga ta sõidab Kreetal ringi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.