Birjo Must • 14. detsember 2010 kell 6:37

Märt Haamer: ma ei nõustu IMFi soovitusega

Niivõrd laia haardega maksude kasvatamine ei ole Eesti jaoks kindlasti korrektne ja ma ei ole valuutafondi poolt ette kirjutatud nõuande sellise pildi poolt, rääkis Overall Eesti juhatuse esimees Märt Haamer.

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) soovitas pärast poolteist nädalat kestnud visiiti Eestil kaaluda käibemaksu ning keskkonna- ja varamaksude tõstmist. Seda juhul kui soovitakse alandada tööjõumakse või ei suudeta hoida eelarvekulusid kontrolli all.

“Ma ei ole IMFi soovitustesse antud momendil väga palju süvenenud, kuid kindlasti selliste lööklausete peale ei ole mõtet hakata kohe otsuseid vastu võtma,” arvas Haamer lisades, et iga maksu kasvatamine peab olema ikkagi äärmiselt läbimõeldud eelkõige kohaliku riigi poolt.

“Käibemaksu kallale pole minu arvates kindlasti tarvis minna. See ei ärata seda tegevust, mida Eestile tänasel hetkel vaja oleks - majandustegevuse kiirendamist,” arvas ta.

Haameri kinnitusel tuleb asju arutada meie enda vaatevinklist ning mõista, mis on oluline. “Kui teisi asju ei suudeta teha, siis tuleb läbi viia ka maksumuudatusi, kuid mitte esmajoones,” lausus ta.

Hetkel kuum