Siseminister esitab kantsleri kandidaadiks Tarmo Türksoni

Väinu Rozental 03. jaanuar 2011, 12:28

Siseminister Marko Pomerants esitab siseministeeriumi kantsleri ametikohale Tarmo Türksoni, edastas siseministeerium. 

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul on ta lahtiste silmadega ringi vaadanud sobivaima kandidaadi leidmiseks. „Tarmo Türksoni näol on tegemist inimesega, kellel on pikaajaline kogemus julgeolekuvaldkonnas,“ põhjendas Pomerants. „Samas on siseministeeriumi kantsleri ülesannete hulgas ka regionaalvaldkonna elu korraldamine, millega tuleb Türksonil end samuti kurssi viia. Arvan, et Tarmo Türksoni pikaajalised kogemused aitavad kaasa siseministeeriumi arengule ning juhtimisele.“

Pomerantsi kinnitusel kavatseb ta Tarmo Türksoni kandidatuuri esitada valitsusele lähipäevil.
 
Tarmo Türkson on sündinud 17. aprillil 1967. aastal. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli filosoofia teaduskonna ajaloo eriala cum laude ning täiendanud end erinevatel täiendkoolitustel nii Eestis kui välismaal.
 
Türkson on töötanud alates 2001. aastast teabeameti peadirektorina. Tema töökogemuste hulka kuulub lisaks töötamine nii välisministeeriumi teabeteenistuses, Eesti Vabariigi Suursaatkonnas Vene Föderatsioonis kui riigikantselei teabeteenistuses.
 
Türksonit on autasustatud Valgetähe IV klassi ordeniga ning politsei teenistusmärgi eriklassiga. Lisaks on talle omistatud Prantsusmaa Auleegioni Ordeni rüütlirist, piirivalve teeneteristi III klass, kaitseministeeriumi kuldrinnamärk ning kaitseministeeriumi II klassi teeneterist.
 
Siseministeeriumi kantsleri kinnitab ametisse vabariigi valitsus.


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. January 2011, 12:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing