Kristel Meos: minu pensioni tootlus end õigustanud

Kadrin Karner, Katariina Krjutškova 19. jaanuar 2011, 07:39

"Minu pensioni III samba kogutootlus on ennast senini kokkuvõttes õigustanud," tõdes, Trigon Wealth Managementi juht Kristel Meos.

Oma pensioniinvesteeringud vaatab Meos üle kord aastas. "Siiski peaks pensioniinvesteering olema osa varast, aga otseinvesteerimine finantsturgudele on likviidsuse mõttes oluliselt paindlikum alternatiiv. Sellest aastast on toetavaks teguriks ka unikaalne investeerimist soodustav investeerimiskonto süsteem," rääkis ta.

Meose sõnul on Eestis on oluline, et valimiste perioodil suudaksid poliitikud varasematest lubadustest kinni pidada ja anda ka ettepoole vaatavaid siduvaid lubadusi. "Varakate eraisikute puhul on tunda, et neil oleks vaja kindlust juurde saada," lisas ta.

Meos tunnistas, et pensioni kolmas sammas pole kunagi ülemäära populaarne olnud, kuid viimasel ajal on maailmast tulnud pensioniinvesteeringute mainele tagasilööke eelarve defitsiidiga vaevlevate riikide hulgast. "Üks neist on Ungari, kus on jõutud isegi riigi huvides pensionivarade „natsionaliseerimiseni“," rääkis ta.

Trigon Wealth Managementi juhi sõnul on nad viimasel aastal pidevalt oma varahalduse klientidele meelde tuletanud vahepeal mahakantud varaklassi – aktsiate – olulisust investeerimistegevuses. "Ja loomulikult on alternatiiviks ka otseinvesteeringud ettevõtlusesse, kinnisvarasse ja iseendasse. Oluline on oma proportsioonid vajaduste ja soovidega kooskõlla saada," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. January 2011, 07:40
Otsi:

Ava täpsem otsing