Kunstiõppejõud positsioneeruvad

Signe Sillasoo 18. veebruar 2011, 00:00

Kui Tartu kunstikuu raames 2006. aastal keskendus Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) õppejõudude näitus oma eriala reflektsioonile, siis jätkunäituse tulipunktis on kunstniku enesereflektsioon.

Näitus "Eneserefleksiivne II. Kunstnik" vahendab 28 erinevat positsioneerumist - nii ühiskonna projektsioonina kunstnikule kui ka kunstniku ideena sellest, kes ta on ning milleks on ta vajalik ja oluline, tutvustab näitust galerii Nooruse veebikülg.

"Eesti kunstnik peaks Eesti väljakujunemata röövpüügi- ja koriluselaadse, lisaks piiratud ja suletud kunstituru piires endas ühendama võimatult erinevad tegevustasandid: töö igapäevase elatuse teenimiseks, mänedžeri ülesanded, tellimustööd ja selle kõrval - kui veel energiat - hobi korras ka professionaalse (vaba)kunstniku elukutse," mõtiskles kuraator Kaire Nurk.

Kuidas seda kõike teha, tõstatavad näituse korraldajad küsimuse. "Kas vaadates ümbritsevale sotsiaalsele reaalsusele näkku? Või järgides kunstimaailma institutsionaalseid trende? Tehes kunsti tutvuse kaudu? Loobudes ehk üldse mõtlemast kunsti üle? Jagades oma professionaalset eruditsiooni või täites /.../ tellimust?" Vastuse kõigele sellele võib leida näitusel olevatest töödest.

TKK õppejõududest osalevad näitusel Ave Avalo, DeStudio (Peeter Laurits, Herkki-Erich Merila), Jaanus Eensalu, Kaisa Eiche, Carl-Christian Frey, Monika Järg, Raivo Kelomees, Anne Kokkov, Maila Käos, Kaia Lukats, Meiu Münt, Kaire Nurk, Aet Ollisaar, Tõnis Paberit, Kadi Pajupuu jpt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing