Sõjavägi tulistas Liibüas meeleavaldajaid

Anne Oja 20. veebruar 2011, 14:25

Laupäeval avas sõjavägi Liibüa valitsusvastaste meeleavalduste keskpunktis Benghazis rahva pihta tule.

Pealtnägijate sõnul avasid väed meeleavaldajate pihta tule, kasutades katustelt tulistavaid snaipreid, sõdurid tulistasid automaatidest, miinipildujaist ja teistest suurekaliibrilistest tulirelvadest. Mõned protestijad loopisid isetehtud süütepomme.

Liibüast tulevate teadete tõepärasust on samas raske kontrollida, sest välisajakirjanikke riiki ei lubata.

Ühe haigla arst rääkis BBC-le, et nende haiglas suri laupäeval 22 vigastatut, kuid paljud vigastatud on kriitilises seisundis. Ühe teise haigla arst mainis rohkem kui 47 tapetut ning 900 vigastatut, kellest enamus oli kuulihaavadega.

Organisatsiooni Human Rights Watch andmeil on vähemalt 170 inimest surma saanud pärast seda, kui tuhanded inimesed Liibüa tänavatele tulid, et protestida Liibüas 42 aastat kestnud Muammar al-Gaddafi võimu vastu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. February 2011, 09:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing