Endine vormeliäss: seisaksin Toompeal väikeettevõtluse eest

Väinu Rozental 05. märts 2011, 12:31

Uute rahvasaadikute valimine võimaldab esile kergitada inimesi, kellel on mõtteid, innovaatilisust ja energiat nende mõtete elluviimiseks, ütles OÜ Festbalt omanik ning juht, endine vormelisõitja Rain Pilve.

„Olles ise kogemustega väikeettevõtja, suudan ma kindlasti seadusandluse kaudu Eesti väikeettevõtlusele stimulaatoreid ja soosivaid hoobasid kindlustada,“ kinnitas Reformierakonna nimekirjas riigikokku pürgiv Pilve.

Ta on veendunud, et euro positiivne mõju üksinda riigi arengule uut hoogu ei anna. „Seda teevad meil siin tegutsevad väikeettevõtted, kes oma innovaatilisi tooteid ja teenuseid lähinaabritele või kogu maailma ekspordivad,“ rääkis Pilve. „Ühiskonnas eksisteerib teatud sümbiootiline vahekord suurte ja väikeste ettevõtete vahel: suured ei saa väikesteta ja vastupidi. Sageli on suurettevõtete tarnijateks ja allhankijateks just väikesed firmad. Üha enam langetavad suurettevõtted otsuseid sulgeda osakondi, sest neil on soodsam ja efektiivsem osta tooteid ja teenuseid allhankijatelt.“

Rain Pilve on Reformierakonna liige aastast 2002. Ta on riigikogusse kandideerinud ka üle-eelmistel valimistel. Kohalikesse omavalitsustesse on ta kandideerinud viimasel kolmel korral. Ta on kuulunud Tallinna linnavolikokku ja praegu kuulub Pirita linnaosa halduskogusse.

Pilve asub Reformierakonna üleriigilises nimekirjas 96. kohal ja ringkonna nimekirjas 9. kohal. „Arvestades minu paigutust, ei pea ma Toompea tooli enda jaoks tõenäoliseks,“ nentis ta. „Kuid erakonna liikmena saan ma alati riigikogu liikmetele anda oma soovitusi. Probleemide lahendamine toimub palju laiemas ringiks kui vaid riigikogu saalis. Seal viiakse lahendused seadusteni.“

Pilve lisas, et kui ta siiski peaks valituks osutuma, ei juhtu tema firmaga OÜga Festobalt midagi hullu, sest firmaga jääks jätkuvalt tegelema tema isa. Festobalt on unikaalsete ja innovaatiliste soojuspumpade ning põrandaküttesüsteemide arendaja, müüja ja paigaldaja.

„Alternatiivne ning säästlik energeetika on riigi majanduses oluline valdkond ja ma leian, et saan seal palju ära teha,“ lausus Pilve. „Energiaprobleemid muutuvad üha aktuaalsemaks, aga ka keerulisemaks ja ilma pädevate seadusteta neid lahendada ei saa.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2011, 11:08
Otsi:

Ava täpsem otsing