Kandideeriv ärimees: poliitikud ei saa majandusest aru

Väinu Rozental 22. veebruar 2011, 14:15

Poliitikutel puudub ettevõtja kogemus ja sellest hakkab kõik pihta, põhjendas ärimees Rene Naptal, miks ta eelmise aasta suvel Rahvaliitu astus ning nüüd riigikokku kandideerib.

"Meil istuvad praegu riigikogus kultuuritöötajad, olümpiavõitjad ja muud inimesed, kellel puudub majanduslik visioon ehk nad ei adu, mis on millega seotud ja mis millestki järeldub," rääkis ta. "Poliitikud võiksid korra proovida ettevõtja elu. Et nad saaksid aru, kui raske on teenida sissetulekut ja kui lihtne on seda laiali jagada või ära laristada," märkis ettevõtja.

Naptali kinnitusel näeb ta täna konkreetseid tegevussuundasid, mida on vaja kiiremas korras muuta, et ettevõtlus uuesti käima läheks ja et Eestis loodaks uusi töökohti.

"Väljaspool Eestit töötab praegu umbes 100 000 inimest, kes teenivad kokku 8,4 miljardit krooni teistele riikidele ainuüksi tulumaksu, rääkimata sotsmaksust ja muust," seletas Naptal. "Need inimesed tuleb tagasi tuua. Aga meie praegune sotsiaalminister ütles, et las inimesed jalutavad ja õpivad. See on loll jutt. Et ettevõtet Eestis luua, on tegelikult väga vähe vaja teha – riik peaks vaid looma eeldused selleks."

Naptal on Rahvaliidu üleriigilises nimekirjas 20. kohal ja oma ringkonnas 4. kohal. "Ma ei ole ilmselt laiadele massidele tõepoolest tuttav," vastas Naptal küsimusele, kui lootusrikkaks peab ta enda pääsemist riigikokku. "Olen olnud ettevõtja alates 1993. aastast ning pole kunagi kusagile roninud. Tõsi, partei liinis on küll välja öeldud, et olen majandusministri kandidaat." Naptal on ka Rahvaliidu majandusprogrammi üks autoritest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2011, 14:15
Otsi:

Ava täpsem otsing