Tulemused tulevad raskelt

Katariina Krjutshkova 07. märts 2011, 00:00

"Ma olen mures, sest ma ei näe, kuidas üle mõistuse rahaliselt kallite lubadustega erakondade vahel koalitsioon koostatakse," ütles Ligi eilsel Reformierakonna valimispeol, kui loetud olid alles e- ja eelvalimiste hääled. "Rahandusministrina jätkamine oleks suur vaev, sest isegi kõige tõenäolisema partneri IRLi mõned lubadused on pärit justkui kosmosest." Siiski on Reformierakonnal Ligi sõnul IRLiga kõige rohkem kattuvaid lubadusi.

IRLil on ennegi eelhääletusel hästi läinud. Intervjuu tegemise hetkeks polnud valimisjaoskondadest tulnud häälte jagunemine veel teada. 250 000 loetud hääle seisugaga oli IRL 25protsendilise toetusega Reformierakonna järel teisel kohal. Majandusminister Juhan Partsi kinnitusel on e-hääletuse tulemused IRLi jaoks kindlasti paremad kui varem. "E-hääletustel on alati olnud Reformi ja IRLi valijad aktiivsemad, aga võib eeldada, et see proportsioon edaspidi muutub," rääkis Parts.

Koostööd sotsiaaldemokraatidega ei kujuta Parts praeguse valimispildi järgi hästi ette. "Need valimised on näidanud, et majandus-sotsiaalpoliitiline vastandumine on esiplaanil. Ja selles osas on ka IRLil ja Reformil suur ühisosa," märkis Parts.

Sotsid loodavad üllatuda. Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ütles, et esikoha puhul ilmselt üllatust pole. "Loodan, et teine, kolmas, neljas koht lähevad põnevaks," ütles Nestor. "Meil on reeglina nii olnud, et kui esimesed tulemused avaldatakse, siis valimispäevaga oleme natuke kohti kaotanud. Mis siis, et meil lähevad viimased debatid reeglina ka hästi," rääkis Nestor.

Kas tuleb üllatusi? "Mine tea. Oleks tore, kui ise ka saaks üllatuda. Ise arvame, et saame kohti riigikogus rohkem kui eelmine kord. Ma arvan, et 15 oleks selline number, kus me võiksime rõõmustada," ütles Nestor.

Varastest tulemustest paistev väike toetus Keskerakonna aseesimeest Kadri Simsoni murelikuks ei teinud, see pole tema sõnul veel alus lõppjärelduste tegemiseks. Tema sõnul andsid eile välja tulnud kõhklejad oma hääle just Keskerakonnale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:48
Otsi:

Ava täpsem otsing