Birjo Must • 10. märts 2011 kell 10:02

Turundusblogija: ole seal, kus on su kliendid

Kõige olulisem sotsiaalsete meediakanalite kasutamise puhul on olla seal, kus on su kliendid, rääkis Prantsusmaa üks mõjukamaid turundusvaldkonna blogijaid Gregory Pouy  turunduskonverentsil Password 2011.

„Kanalid nagu Twitter, Facebook ja blogid on vahendid, mitte strateegia,“ kinnitas Pouy.

Tänapäeval on sotsiaalsete suhete juhtimine (social relationship management) Pouy’i sõnul midagi uut. Kuigi tundub, nagu oleks sotsiaalne meedia segadusse ajav, on tema sõnul tarvis järgida viite nõuannet. „Kuula arvamusi, alusta rääkimist, et teised räägiksid sinust, hoolitse oma fännide eest, vasta klientide küsimustele, arvesta klientide ideede ja soovitustega,“ jagas Pouy nippe.

Kõige tähtsam on Pouy’i hinnangul olla seal, kus on kliendid. „Kui su kliendid on Twitteris, tahavad nad ka rääkida Twitteris. Kui nad on Facebookis, soovivad nad vestelda seal.“

Samuti on Pouy’i meelest oluline arendada oma empaatiat ehk suhelda oma klientidega. Ideid tuleks kontrollida klientide peal ning nendega vestelda, kuna ehk on ka neil ideid. „Starbucs palub inimestel öelda, mida nad soovivad ja mida firma peaks arvesse võtma. Ning nad tegelikult ka võtavad seda arvesse,“ tõi Pouy näiteks.

Klientidel peaks lubama osaleda jutu vestmises. „Ära räägi ainult sellest, mida sina tahad, vaid luba neil samuti rääkida. Jutu vestmine on oskus, seega õpi lugusid rääkima,“ õpetas Pouy.

Tema arvates on võti optimismi arendamises ja proovimises, sest veebis ei ole kunagi võimalik tulemusi ette näha. „Kui asi töötab, hoia seda. Kui mitte, siis muuda,“ rääkis Pouy.

Võib küll arvata, et ei ole võimalik mõõta reklaami tulemusi sotsiaalses meedias. Tegelikult on selleks olemas mitmeid nii lühiajalisi kui ka pikaajalisi võimalusi, lisas ta.

Gregory Pouy praegune ametikoht on sotsiaalse meedia strateegia juht Kanada suurimas turundusagentuuris Nurun Quebec Media, kus tema nõustada on sellised kliendid nagu L´Oreal, Lacoste, Tag Heuer jt. Varem töötas ta Prantsuse agentuuri Buzzparadise juhina.

Hetkel kuum