Indrek Kald • 11. märts 2011 kell 11:31

Valga linnapeaks valiti sots Kalev Härk

Valga linnavolikogu tänasel erakorralisel istungil valiti linnapeaks sotside poolt välja pakutud Kalev Härk, kes edestas reformierakondlaste kandidaati.

Linnapea kohale esitati kaks kandidaati – sotsiaaldemokraatide fraktsiooni poolt maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kalev Härk ning Reformierakonna poolt Valga põhikooli direktor Tarmo Post.

Härgi poolt hääletas 21st volikogu liikmest 13 ja Posti poolt 8. Linnapea ettepanekul kinnitas linnavolikogu kolmeliikmelise linnavalitsuse, kuhu kuuluvad linnapea kõrval ka keskerakondlastest aselinnapead Alar Nääme ja Ilmar Tõlner.

Äsjavalitud linnapea Kalev Härk tunnustas seniste linnajuhtide tööd ja tegi lühiülevaate linnavalitsuse eesolevatest väljakutsetest – eelkõige muuta linna juhtimine avatuks, lahendada eriarusaamad haridusprobleemides ning anda operatiivne ja põhjalik ülevaade teede ja tänavate korrastamisest.

Tänavu jaanuari lõpust sotsiaaldemokraatide sekka kuuluv Kalev Härk on varem täitnud ka Valga maavanema kohuseid.

Hetkel kuum