Silvia Kruusmaa • 28. märts 2011 kell 14:26

Üha enam firmasid kaebab maksuameti kohtusse

Maksu- ja tolliameti statistika näitab, et üha enam firmasid otsustab maksuküsimustes vaielda ja lahendada probleeme kas vaidemenetluse teel või kohtus.

Ameti juriidilise osakonna juhataja Villy Lopman ütles Delfile, et üldjuhul valivad ettevõtted suurte maksusummade määramisel tihti kohtutee. "Lisaks eeltoodule võib kohtuprotsesside algatamise ja pidamise põhjuseid otsida ka laiemast kontekstist, näiteks riigis valitsevast üldisest majanduslikust olukorrast," sõnas ta.

Lopman kinnitas, et kindlasti ei ole tegemist Sylvesteri-suguste näidetega, mis ajendaks ettevõtteid maksu- ja tolliametit kohtus seljatama või venitamistaktikaga riigilt võimalikku intressi teenima ja kindlasti ei saa kohtuprotsessi algatamise eesmärgina tema sõnul välistada ka venitamistaktikat, kuid seda pigem üksikutel juhtudel, kuna maksuotsuse täitmist vaidluse algatamine automaatselt ei peata.

Hetkel kuum