Premia mootoriks on jäätised

Fredy-Edwin Esse, California 12. aprill 2011, 16:28

Täna avalikustatud AS Premia Foodsi I kvartali konsolideeritud müügikäibest selgub, et esimeses kvartalis vedas firma käibekasvu jäätisesegment, samas kui suurim osakaal on jätkuvalt kalal ja kalatoodetel.

Esimeses kvartalis andis traditsiooniliselt suurima osakaalu ettevõtte käibest kala ja kalatoodete segment, moodustades 44,7% käibest ning  teisel kohal oli külmkaup, mis andis 29,5% käibest. Segmentidest kolmandal kohal oli jäätis, mis moodustas 24,1% I kvartali käibest, teatas firma börsile.

Premia sõnul oli käibekasvu mootoriks esimeses kvartalis jäätisesegment, mille käive kasvas võrreldes aastataguse ajaga üle kahe korra ehk 110,4%. Kala ja kalatoodete segmendi käive kukkus 4,1% võrra, samas kui külmkaubasegmendi käive kahanes aasta varasemaga võrreldes 2,2%.

Jäätisesegmendi suur kasv oli tingitud kahest peamisest asjaolust, teatab firma. Esiteks kajastub 2011.aasta esimese kvartali käibes ka St Peterburgis asuva Hladkombinat No 1 jäätisekäive, mida 2010.aasta I kvartalis Premia Foodsi kogukäibesse veel ei konsolideeritud, kuna ettevõtte ei olnud Premia Foodsi omanduses.

Premia Foodsi viiest sihtturust suurima osakaaluga oli I kvartalis Soome turg, mis andis 38% käibest. Järgnesid Eesti, Läti ja Vene turud ja viiendal kohal oli Leedu turg.

Samas kukkus Soome kui suurima sihtturu käive 9,4% võrra ning Läti käive 0,9%. Hea tulemus tehti Eestis ja Leedus, kus käive kasvas vastavalt 8,7% ja 9,1%. Aasta varasemaga kasvas firma käive 11,1%, 16,6 miljoni euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2011, 16:50
Otsi:

Ava täpsem otsing