Gert Jostov: raha ootab kannatamatult uusi börsifirmasid

Väinu Rozental 28. aprill 2011, 12:39

Kindlasti ma võimalusel investeeriks veel mõnda Eesti ettevõttesse, mis börsile tuleb, ütles ASi Ülemiste City juhatuse esimees Gert Jostov.

Jostov lisas, et ilmselt pole huvi oma raha Eesti ettevõtetesse paigutada mitte ainult temal, vaid paljudel potentsiaalsetel investoritel. „Eesti inimestel on täna päris palju raha ootel pangakontodel ja osa sellest ootab ajast, kui mitmed suured ettevõtted börsilt lahkusid,“ rääkis Jostov. „Inimesed otsivad rahale uusi võimalusi. Mis muud tarka rahaga ikka peale hakata.“

Äripäev esitas börsile investeerinud eraisikuist investoreile täna päevaküsimuseks, millist ettevõtet vastaja eelistaks Tallinna börsil näha. Päevaküsimuse ajendiks on Äripäeva tänane kaanelugu teemal, et jaanipäevaks on oodata börsile täiendust ning kõige tõenäolisemateks börsile tulijateks peetakse Viru Keemia Gruppi, BLRTd, LHV Panka ja ABC Gruppi.

„Ootan, et Tallinna börsil ettevõtete arv suureneks, aga kedagi konkreetselt ma nimetada ei oska,“ lausus Jostov ja lisas, et pakutud ettevõtted on kõik omamoodi huvitavad, aga et midagi rohkemat öelda, vajaks ta tõsisemat analüüsi.

Jostovi sõnul on Tallinna börsil praegu liiga vähe ettevõtteid ning börs on oma mahult väga kõvasti kokku kuivanud. „Ettevõtete arv börsil võiks kasvada ja loodetavasti aitab raha kaasamine kasvada ka neil ettevõtteil endil,“ ütles Jostov. „Meil on ikkagi täna taas päike väljas ja tugevat vastutuult enam ei ole. Pigem on juba tunda taganttuult.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2011, 13:02
Otsi:

Ava täpsem otsing