Tallinna börs on supikausike

Väinu Rozental 28. aprill 2011, 11:26

Tallinna börs on supikausi mõõtu, põhjendas Raivo Hein, miks ta kõik aktsiad maha on müünud.

„Ameerika börsil saab aktsiatega spekuleerida, aga Tallinna omal ei saa,“ rääkis OÜ Moonfish Media nõukogu liige Hein. „Tallinna börsi käive on nii väike. Kui ma eelmisel aastal müüsin näiteks poole tunni jooksul jupi kaupa maha Tallinna Kaubamaja aktsiaid – neid oli mul umbes miljoni krooni eest –, siis kaubamaja aktsia kukkus selle peale 5 või 7 protsenti. Kui ma Ameerikas müüksin miljoni dollari eest mõne suurema ettevõtte aktsiaid, siis hind ei nõksataks ka.“

Hein ütles, et ehkki tema tuli eelmisel aastal Tallinna börsilt ära, tasub investoritel Tallinna börsil oma raha hoida. „Börs jälgib ju majandust,“ seletas Hein „Kui majandusel hästi läheb, siis pikaajaliselt saad inflatsiooni vastu ju ikka kaitse kätte. Pluss dividendid.“

Hein lisas, et tõsi, USA börsil on aktsiaid, mille eest makstakse iga kolme kuu järel dividende. „Ja kui sa sinna juurde saad majanduskasvu ka kätte, siis… igal juhul minu portfelli tootlus on praegu 9 protsenti,“ täpsustas Hein.

Äripäev esitas börsile investeerinud eraisikuist investoreile täna päevaküsimuseks, millist ettevõtet vastaja eelistaks Tallinna börsil näha. Päevaküsimuse ajendiks on Äripäeva tänane kaanelugu teemal, et jaanipäevaks on oodata börsile täiendust ning kõige tõenäolisemateks börsile tulijateks peetakse Viru Keemia Gruppi, BLRTd, LHV Panka ja ABC Gruppi.

Raivo Hein on kindlalt seda meelt, et ettevõtete lisandumine Tallinna börsile oleks vajalik. „Ühe pakutud firma kohta võin ma öelda, et see firma jaanipäevaks kindlasti börsile ei tule,“ lausus Hein, kes on ühtlasi ka LHV Panga nõukogu liige. „Teisi firmasid ma nii hästi ei tunne. Enne peaks ikka numbritele otsa vaatama, kui et laest öelda, milline neist võiks olla mõnus börsiettevõte.“

Küll aga kinnitas Hein, et näiteks Eesti Energia börsiletulek meelitaks tedagi tagasi Tallinna börsile.“ Olen kõvasti raha tuuleveskitesse pannud,“ sõnas ta.

 

 

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. May 2011, 13:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing