Romet Kreek • 29. aprill 2011 kell 6:15

Tallinna Vee kasum +53%

Tallinna Vee I kvartali puhaskasum kasvas aastaga 52,6 protsenti, kaheksale miljonile eurole, teatas ettevõte.

Puhaskasumi marginaal kasvas 42,8 protsendilt 64,4 protsendile. Ettevõtte käive kasvas 1,4 protsenti, 12,4 miljonile eurole.

Põhitegevuse tulu koosneb peamiselt era- ja juriidilistele klientidele osutatud veemüügi ning reoveeteenuse tulust nii teeninduspiirkonnas kui väljaspool. Samuti sisaldab see Tallinna linnalt saadavat sademetevee kogumise süsteemide käigushoidmise ja hoolduse tasu. Tulud veemüügist ja reoveeteenustest kasvasid võrreldes eelmise aasta 1. kvartaliga 1,0% võrra 11,4 miljoni euroni, tulenevalt allpool kirjeldatud tõusust müügimahtudes.

Müük eraklientidele kahanes 0,7% võrra 6,0 miljoni euroni. Müük äriklientidele teeninduspiirkonnas kasvas 5,1% võrra 4,4 miljoni euroni. Müük klientidele väljaspool teeninduspiirkonda kahanes 4,7% võrra 0,82 miljoni euroni 2011. aasta 1. kvartalis.

Saadud ülereostustasu oli 0,20 miljonit eurot, kahanedes 6,5% võrreldes 2010. aasta sama perioodiga. 2011. aasta 1. kvartalis vähenesid eraklientide müügimahud 0,4% võrra võrreldes 2010. aasta 1. kvartaliga, mis on siiski väiksem kahanemine kui 2010. aasta eelnevate kvartalite jooksul.

Müük juriidilistele klientidele teeninduspiirkonnas on tõusnud võrreldes 2010. aasta 1. kvartaliga, kasvades 5,9% võrra. Aprillist 2010 Ettevõtte teeninduspiirkonnast lahkunud tööstusettevõtte negatiivset mõju müügile tasakaalustas peaaegu täielikult teise ettevõtte ühekordselt suurenenud tarbimine, mis tulenes probleemidest tootmisprotsessis. Müügikogused suurenesid paranenud vaba aja sektori ning nendega seotud tööstussektori müügi suurenemisele peamiselt turismisektori kosumisele.

Müük väljaspool teeninduspiirkonda kahanes 17,6% võrra võrreldes 2010. aasta 1. kvartaliga. Peamine põhjus müügi kahanemises oli sademetevee koguste vähenemine 2011. aasta 1. kvartalis pika ja külma talve tagajärjel.

Kvartali kemikaalikulud vähenesid aastaga 24,4 protsenti, 0,25 mln eurole. Kemikaalide doseerimise vajadus langes mahtude, saastekoguste kontsentratsiooni ning vee temperatuuri koosmõjul.

Elektrikulud kasvasid 2011. aasta 1. kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 0,10 miljoni euro ehk 16,2% võrra, kõrgema elektrihinna mõjul, kuna kolm üksust on ostnud elektrit vabaturult alates 2010. aasta 2. kvartalist.

Hetkel kuum