Tallink: taastuv piirikontroll oleks samm tagasi

Anne Oja 03. mai 2011, 17:27

Piirikontrolli taastamine endisel kujul oleks turismisektorile samm tagasi ega lahendaks Põhjamaade väidetavaid probleeme kuritegevusega, leiab Tallink.

Alloleva Tallinki seisukoha piirikontrolli võimaliku taastamise või praeguse kontrolli karmistamise kohta Schengeni riikide vahel edastas kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

Nii laevadel kui sadamatel on olemas detailsed ja vastavate ametkondade kinnitatud turvaplaanid, millega seotud tegevused on turvakaalutlustel konfidentsiaalsed. Turvaplaanide kohaselt on sätestatud ka kontroll ning täiendavad tegevused vastavalt erinevatele turvatasemetele.

Vastutusalad ning tegevused on partnerite vahel koordineeritult jagatud ning koostöö laevaoperaatorite, sadama ning politsei- ja piirivalveametiga on meie kogemuste kohaselt seni hästi sujunud. Samuti on toiminud efektiivselt meie infovahetus Eesti, Soome, Rootsi ja Läti korrakaitsejõududega erinevate intsidentide korral.

Schengeni viisaruumiga ühinemine on mõjunud positiivselt turismisektorile kogu piirkonnas, sest võimaldab inimestel mugavamalt reisida. Piirikontrolli taastamine endisel kujul oleks selles osas samm tagasi ega lahendaks väidetavaid probleeme.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. May 2011, 17:50
Otsi:

Ava täpsem otsing