Yandexi IPO lükkas tehnoloogiasektorile hoo sisse

Rait Rebane 24. mai 2011, 21:08

Täna Ühendriikide aktsiaturul debüteerinud Venemaa suurim interneti otsingumootor Yandex’i aktsia on pärastlõunaks kerkinud enam kui 40 protsenti. Ettevõtte edukas IPO mõjus positiivselt kogu tehnoloogia sektorile.

Yandex, kes turul on tituleeritud „Venemaa Googleks” kerkis teisipäevasel kauplemissessioonil  esialgselt 10,4 dollarilt hüppeliselt 35,4 dollarini, millega ettevõtte turuväärtus tõusis 11 miljardi dollarini.

„Yandex’i nii edukas debüüt oli üllatav,” teatas IPO Boutique juht Scott Sweet, „aktsiahinna hüppeline tõus tegi investorid õnnelikuks ning internetiettevõtete suhtes skeptikud kadedaks.”

Eelmisel nädalal tegi sarnaselt Yandex’ile ülieduka debüüdi tööalane sotsiaalvõrgustik Linkedin, mille aktsia kerkis esialgselt 45 dollarilt esimese päevaga üle 120 protsendi.

Wall Streetil domineerib teisipäevasel kauplemispäeval langustrend, kuid otsingumootori tänande IPO andis hoogu ka suurematele tehnoloogia ettevõtetele, Nvidia on pärastlõunaks kerkinud 1,09 protsenti, Hewlett-Packard 0,5 protsenti ning Dell +0,1 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2011, 21:08
Otsi:

Ava täpsem otsing