Kadrin Karner • 26. mai 2011 kell 8:35

Laffranque: Tallinnast saab 2012. aastal Euroopa õiguse pealinn

Järgmisel aastal korraldatakse Tallinnas kõrgetasemeline Rahvusvahelise Euroopa õiguse ühenduse FIDE õiguskongress.

„2012. aasta FIDE kongress otsustati korraldada Tallinnas ning see on Eestile suur au, seda enam, et tegu on esimese nii kõrgetasemelise õigusalase kongressiga, mis toimub Kesk- või Ida-Euroopa riigis,“ ütles Rahvusvahelise Euroopa õiguse ühenduse FIDE president, Euroopa inimõiguste kohtu kohtunik dr iur Julia Laffranque.

Laffranque rõhutas, et tänu FIDE kongressile saab Tallinnast tuleval aastal Euroopa õiguse pealinn. „Järgmisel aastal Tallinnas toimuv kongress on rahvusvaheline suursündmus, mis aitab kogu maailmale tutvustada nii Eesti õigusteadust kui ka Eestit laiemalt. See on ainulaadne võimalus mõjutada Euroopa Liidu otsustusprotsesse ja valmistada ette Eesti eesistumist Euroopa Liidus aastal 2018." 

Kongressi põhiteemadeks on põhiõiguste kaitse pärast Lissaboni lepingu jõustumist, Euroopa Liidu energia-, keskkonna- ja konkurentsiõiguse seosed ning vabadusel, turvalisusel ja õigusel põhinev ala ja infoühiskond.

Kongressi peakorraldajaks on Eesti juristide liidu Euroopa õiguse ühendus ning korraldamisse on kaasatud ka justiitsministeerium, välisministeerium, riigikohus, riigikontroll, Tartu ülikool, Tallinna tehnikaülikool, Euroopa Parlamendi infobüroo, Euroopa Liidu kohus, Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Eesti advokatuur ja Tallinna linnavalitsus.

FIDE kongressile oodatakse ligi 500 osalejat kogu Euroopast ja kaugemaltki.

FIDE (Fédération Internationale pour le Droit Européen) koondab Euroopa õigusega tegelevaid juristide ühendusi pea kõikidest Euroopa Liidu liikmesriikidest, kandidaatriikidest ja Norrast ning Šveitsist. FIDE tegeleb Euroopa õiguse arendamise, täiustamise ja tutvustamisega ning mõjutab seeläbi kogu Euroopa Liidu tulevikku.

Hetkel kuum