Sirje Rank • 26. mai 2011 kell 12:07

Serbias vahistati Ratko Mladic

Serbia kinnitas täna, et on vahistanud Euroopa kõige tagaotsituima sõjakurjategija, endise kindrali Ratko Mladici.

„Saan Serbia Vabariigi nimel teatada, et Ratko Mladic on arreteeritud," ütles Serbia president Boris Tadic, vahendas Financial Times.

Mladic antakse välja ÜRO sõjakuritegude tribunalile. "Väljaandmisprotsess on alanud," teatas Tadic.

Mladic oli Bosnia Serbia vägede juht 1992-1995. a Bosnia sõjas. Teda süüdistatakse 43 kuud väldanud Sarajevo piiramises ning 1995. a Srebrenica veresaunas, kus lasti maha 8000 moslemi usku meest ja poissi.

„Kui see tõesti nii on, siis usume, et Serbia on aru saanud, kui tähtis on oma ajaloo ja inimestega lepituse otsimine ning selgelt otsustanud Euroopa teel edasi minna,“ ütles Euroopa Komisjoni laienemisvoliniku pressiesindaja Natasha Butler, kui info Mladici vahistamisest ei olnud veel ametlikult kinnitatud.

Hetkel kuum