Apple kaebas Samsungi kohtusse

Maarja-Liis Mitri 24. juuni 2011, 18:53

Apple kaebas sel nädalal Samsungi taaskord disaini kuritarvitamise eest kohtusse.

Apple esitas 22. juunil Seouli piirkonnakohtusse Samsung Electronicsi vastu hagi, mis väidab, et Samsungi Galaxy S nutitelefon kopeerib iPhone 3 disaini, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

See pole esimene kord, kui Apple on Samsungi kohtusse andnud. Sarnased vaidlused said Ühendriikides alguse juba aprillis, kui Apple'i peakorterist väideti, et Samsungi Galaxy-tooted kopeerivad lubamatult palju  iPhone'i ja iPadi disaini ja tehnoloogiat. 

Apple'i ja Samsungi omavahelised vaidlused on ka investorite terava tähelepanu all, sest Samsung  on praegu üks vähestest ettevõtetest, kes üritab Apple'i iOS-süsteemile enda toodetega konkurentsi pakkuda. Firma toodab nii tahvelarvuteid kui ka Android-tarkvaral põhinevaid nutitelefone. Lisaks valmistab Samsung  Apple'i iOS-seadmetele detaile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. June 2011, 20:31
Otsi:

Ava täpsem otsing