Norra rünnakutes hukkus 91 inimest

Katre Pilvinski 23. juuli 2011, 09:49

Reedel hukkus 84 inimest, kui politseinikuks rõivastunud kurjategija ründas Ut¸ya saarel asuvat tööpartei noortelaagrit, avades noorte pihta tule.

Tulistaja, 32-aastane norralane Anders Behring Breivik, on arreteeritud, vahendas BBC. Politsei küsitleb teda ka seoses reedese pommirünnakuga Oslos. Pommirünnakus hukkus vähemalt 7 inimest ja haavata 90 inimest. Ut¸ya saare tulistamises ja Oslo pommirünnakus kahtlustatavat meest seostatakse paremäärmuslastega.

Umbes 700 noort osales Ut¸ya saarel asuvas tööpartei noortelaagris. Pealtnägijate sõnul tulistas pikk blond mees esialgu inimesi saarel ning pärast tulistas ka vette põgenenud inimesi. Kui varahommikul teatas politsei, et hukkunuid on 10, siis hiljem saart läbiotsides tuvastati, et hukkunuid ja vigastatuid on märksa enam.

Peaminister Jens Stoltenbergi sõnas eileõhtusel pressikonverentsil, et vastus vägivallale on veel rohkem demokraatiat.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. July 2011, 16:59
Otsi:

Ava täpsem otsing