Anne Oja • 12. august 2011 kell 4:32

Hanschmidt: praegune on tõelise kriisi kõrval naljaasi!

Ühispanga asutaja Ain Hanschmidti hinnangul ei saa rääkida mingist majanduskriisist ega üldse kriisist.

Äripäeva küsimusele "Kas uus majanduskriis jõuab ka Eestisse?" vastab Ain Hanschmidt.

On see siis juba defineeritud, et majanduskriis on käes, jah? Eestis oli kriis aastatel 1991-1992, kui leib, suhkur ja viin oli talongide peal ja kui said raha, siis see kadus n-ö käest ära. See, mis täna on, on selle kriisi kõrval ikka naljaasi.Tore on muidugi olla sellises ELis, kus kui börs natuke kõigub, öeldakse, et on juba kriis. Tänasel hetkel ma kriisi ei näe, aga jah, spekulantidel on väga raske hõlptulu saada. Need, kes on fokusseeritud põhiärile, mil ikka läheb, neil kasvab äri edasi. Näiteks Tallinkil on reisijate arv pidevalt kasvanud ja usun, et see kasvab edasi.Selge on, et hõlptulu enam ei tule, et paned aga raha börsile ja lähed ning niidad vahepeal kodus muru ning sinu raha kasvab 20%. Kriis on ikka see, kui on meeletu inflatsioon ning laenu enam ei saa.

Hetkel kuum